Remissvar till Öppna data-utredningen

Under hösten har vi varit ett antal organisationer som samlat våra synpunkter på lagförslaget i Öppna data-utredningens huvudbetänkande Innovation genom information, SOU 2020:55. Synpunkterna har samlats i ett Google-dokument som nås via länken http://bit.ly/sou202055.

Nu har vi organisationer som vill skicka in remissvar tillsammans färdigställt ett gemensamt utkast på remissvar att skicka in. Vi tänkte att det kanske också kunde vara intressant för andra att ta del av det dokumentet ifall man vill kopiera några formuleringar till egna eventuella remissvar.

Ni hittar det gemensamma dokumentet för remissvar här!

Så här ser processen ut för vårt fortsatta arbete fram tills remissen ska skickas in 17/12:

  • Till och med måndag 14/12 ges möjlighet att gå in och granska dokumentet och inkomma med eventuella ändringsförslag eller tillägg.
  • Under ett möte tisdagen den 15/12 färdigställs det slutgiltiga dokumentet. Efter det tar vi inte emot några fler åsikter.
  • Onsdag 16/12 är sista dag att meddela slutgiltigt om ens organisation vill skriva under.
  • Onsdag 16/12 kl 15:30-16 har vi ett slutgiltigt möte för att göra sista kollen på remissvaret, så det är redo att skickas in den 17/12.

Om ni har egna remissvar som ni kan dela med er av till andra får ni gärna länka till dem här eller lägga upp i denna mapp på Google Drive.

Nu har vi skickat in gemensamt remissvar till Öppna data-utredningen! https://link.medium.com/glYHj1piicb

Tack till alla som bidragit på ett eller annat sätt längs vägen!

Vi 12 organisationer som skrivit under är: