Standard for Public Code

Jag skulle vilja tipsa om Standard for Public Code. Det är en samling metoder organiserade som kriterier och krav med ett syfte att göra mjukvaruprojekt från offentliga organisationer så lätta som möjligt att återanvända av andra organisationer. Även om målgruppen främst alltså är i myndigheter så tänker jag att de kan vara precis lika intressanta för alla som håller på med Civictech projekt.

Standarden i sig utvecklas med metoder från öppen källkod och ligger på GitHub där man gärna får delta och föreslå förbättringar.

Vi som har tagit fram denna standard är en ideell förening, Foundation for Public Code, och vi finns till just för att hjälpa myndigheter att samarbeta med öppen källkod.

2 Likes

Om någon är sugen på att översätta den till svenska så har vi påbörjat en sådan möjlighet och danska är redan på gång.

Hej @Ainali. Finns ni regade i Svealand eller är ni enbart baserade i Amsterdam?

Hej @Chris! Foundation for Public Code är registrerade i Amsterdam, men vi verkar globalt. Är det något speciellt du tänkte på där det skulle vara behjälpligt med en lokal organisation?

@Ainali Bara av intresse. Jag jobbar med ett forskning och utvecklingsprojekt om hur offentlig sektor kan bli delaktiga i öppna innovations processer och del av det digital ekosystemet/utvecklingen. Kanske får tillfälle att höra av mig när vi kommit längre i projektet.

2 Likes

Det låter spännande. Hör av dig när du har något konkret!

Det gör jag, trevlig helg.

1 Like

Och nu har det börjat planeras konkret för en svensk översättning, se: Swedish translation · Issue #15 · publiccodenet/community-translations-standard · GitHub

1 Like

Igår släppte vi version 0.4.0. Den största förändringen är att vi la till ett kriterium för att göra kodbasen lätt att hitta. Se alla ändringar på Release Eleventh update · publiccodenet/standard · GitHub